Så har miss Joan igen været i køkkenet jeg har været så heldig at vinde en konkurrence hos
jeg var så heldig at vinde bogen 5:2 kuren så jeg faktisk længe har ønskes mig.
Så hvad var mere nærliggende end at tage bogen i brug idag.
Kyllingbryst med blå birkes, Bønnefritter, Bearnaisedip og frisk salat med en lækker dressing
2 pers.
- Start med at lave Dip og Dressing så kan det stå og trække lidt.
- Sæt Bønnefritterne i ovnen
- Forbered Salaten på tallerkener
- Steg Kyllingbrysterne
Kyllingbryst
3 Spsk. blå birkes
2 Kyllingbryster
1 tsk. Smør
Hæl birkes ud på en tallerken og vend kyllingbrysterne til de er helt dækket.
Smelt smørret på en stegepande og steg kyllingbrysterne til de er gennemstegte
ca. 6-8 min på hver side ved høj varme.
Tilbehør (fra 5:2 Bogen )
Kinakål fintsnitte (det skulle have været Savoykål, men kunne ikke fås)
æbler skåret helt fint i skiver
rosiner (fik jeg bare lyst til at tilføje)
hakket hasselnødder. (skulle have været Valnødder, men havde ikke flere)
Dressingen: (Fra 5:2 Bogen)
2 Spsk. Tidselolie
1 Spsk. Æbleeddike
1 Tsk.Sennep
lidt Salt og Peber
reven skal og saft af en ½ Citron
En pose frosne bønner
Ca..2 Spsk.Rapsolie
Salt
(jeg brugte en flagesalt med løg)
Hæld olien i en pæn stor frysepose (eller en stor skål)
kom bønnerne i posen sammen med salt og bland det hele godt rundt.
så på en bageplade belagt med bagepapir, ind i ovnen på 200 g. ca. 40 min
Dip (tyvstjålet fra Madbanditten )
3 dl mayo
2 tsk dijonsennep
1 spsk tørret skalotteløg (friske kan sikkert også bruges)
1 spsk tørret estragon
2 tsk bearnaiseessens
Rør det hele godt sammen.