2 3 Miss Joan´s køkken: Honningkagehjerter 2013 4 12 15 16 17 18 19 20 23 24

25 26 Honningkagehjerter 2013 27 28

29
Årets Honningkagehjerter er lavet efter hr. Claus Meyer´s opskrift, det tager rimeligt lang tid at lave, men meget af tiden er hviletid, så på den måde er det jo let nok.

Men starte med at lave fordejen i starten af november gerne før, det er det der gør hele forskellen, både på smag og konsistensen.

Opskriften:

Fordej: 
500 g. Hvedemel
500 g. Honning
Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen et køligt sted eksempel i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den.

Fordejen bliver meget hård, men når først æggeblommer og de andre ting kommer i, så bliver dejen let at arbejde med, bare husk godt med mel på bordet, når den skal rulles ud.
Honningkagedej: 
2 æggeblommer
10 g potaske
1 kg honningkagefordej
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær 
5 g stødt nellike
(jeg brugte ikke så meget ingefær og nellike ca. 2-3 g. har læst mig til at de bliver meget krydderet, og da det er til lidt mindre børn er det nok ikke sagen)
Kom æggeblommerne i en skål, og rør potaske ud i dem, og sørg for, at der ikke er nogen klumper. Bland æggeblommerne i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen ca. 6-8 minutter, hvis det gøres i hånden og 6 minutter i røremaskinen (først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed).

Dejen rulles ud på et meldrysset bord og udstikkes til fine hjerter eller andet  Bag hjerterne ved 180 grader i 8-10 minutter. 
Mærk forsigtigt på hjerterne om de er færdige, tryk din finger let i midten af kagehjertet forsvinder aftrykket med det sammen er de færdige eller skal de lige af  lidt mere tid.
Afkøl på en bagerist.
Honningkagerne er meget hårde lige efter bagningen, så de skal pakkes i en boks med et fugtigt klæde over og stilles i køleskabet i 3-4 dage. Herefter er de lækre og bløde. 

De første hjerter klar til nogen søde børn. hmm findes de børn overhoved ;-)


Færdigbagte hjerter, husk de virker hårde i starten, men lig dem på køl i et par dagen.


Så er der fine hjerter, de hæver en del, så giv dem rigelig med plads


Fordejen klar til at ligge ca. 1 mdr. et køligt sted,

Etiketter: ,

30 31 32