2 3 Miss Joan´s køkken: Pita Brød 4 12 15 16 17 18 19 20 23 24

25 26 Pita Brød 27 28

29

Så fik jeg prøvet at lave Pita Brød og helt klart de skal laves igen. denne opskrift er blevet til via inspiration fra flere forskellige opskrifter på nettet. 

Opskrift på 9 stk. Pita brød

2½ dl. lunkent vand
50 g. gær
2 dl. hvedemel
2 dl. durummel 
1 dl. fuldkornshvedemel 
2 Spsk, rapsolie
1½ tsk, sukker
1 stk, salt

Opløs gæren i vandet
Tilsæt alle ingredienserne og ælt dejen godt.
Dejen skal være smidig hvis den klister til hånden så tilsæt lidt ekstra hvedemel.
Hæves tildækket i ca. 1 time
Drys lidt mel på bordet og rul dejen til en pølse, som deles i passende stykke.
Jeg vejer altid mine boller, for at få en ens størrelse og ens bagning.
Så jeg starte altid med at vejen alt dejen som i dette tilfælde vejet omkring 730 g. jeg ville gerne have 
lidt pæne store pita brød som hver klump dej vejer omkring 75-80 g.
De blev formet til små boller, som jeg rullede ud med kagerullen til runde dejcirkler ca, 8-10 cm. i diameter.
Lad dem ligge på bordet men et fugtig viskestykke over og lad dem hæve ca. 1 times tid.
Varm ovnen op til 260 gr. varmluft eller 250 alm. ovn
Læg et bagepapir på bageristen og lig 3-4 pitabrød på. sæt i ovnen og bag dem i ca. 5 min. 
til de hæve op og har fået lidt kulør.
så tages de ud og ligges på en bageplade em et fugtig viskestykke over, så de kan blive bløde og afkøles.

Når de skal spises varmes de lige om i omkring 4-5 min. smid en lækker salat med lidt kød og en god dressing i brødet. dejligt let aftensmad.


Efter 3-4 min. begynder brøden at hæve op og få lidt kulør



9 stk. pita brød klar til at hæve, med et fugtig viskestykke over.
fik desværre ikke taget billedet af et fyldt brød.


Etiketter: , ,

30 31 32