I aften stod den på Svinemørbrad på Rodfrugtbund groft flute og Tzatziki
Jeg begyndte med at lave Tzatzikien
1 agurk
3-4 fed hvidløg
200 g. Skyr
lidt olivenolie
salt og peber
Fjern kernehuset i agurken og smid den ud, riv resten af agurken groft, pres den revet agurk for væde
pres hvidløgene i agurken og bland lidt rundt
tilsæt Skyr, Olivenolie, Salt og Peber og så på køl et par timer. mums
Bund af rodfrugter i Rømertopf
2 Bagekartofler
2 Rødbeder
2 Pastinak
ca. ½ Knoldselleri
2 spsk. Olivenolie
2 spsk. Balsamico
lidt Salt og Peber
lidt Timian
lidt Akacie Honning
Skræl rodfrugter og skær dem i grove tern, smid det hele i en pose og tilsæt olie, Balsamico, Salt, Peber og timian. ryst posen godt, så det bliver fordelt på Rodfrugterne .
så op i din Rømertopf og lidt Akaciehonning hen over Rodfrugterne, ind i en forvarm ovn
200 gr. i ca. 1 time
Så renser man Mørbraden for sener, krydre med Salt og Peber og vend den på alle sider i lidt olie på en panden.
En ½ timer før rodfrugterne er færdige, ligger man Mørbraden på rodfrugterne