I dag fik jeg så lavet lidt flødeboller opskriften på bund og fyld er fra kvalimad
Tuiles kage blev brugt til bunde og er meget lette at lave
100 g. Flormelis
100 g. smeltet smør
2 æg
100 g. mel
det hele røres samme i en skål.
brug 2 teskeer til at ligge deje på bagepapiret.
bages ved 180 grader i ca. 5-10 min indtil de er blevet gylden i kanten
|
bunde inden de kommer i ovnen |
|
færdige bunde |
Fyld til flødebollerne
½ dl. vand
2 stk. citronsaft
150 g. sukker
75 g. glukose (jeg brugte glukosesirup)
lidt vanillesukker
2 bærer pasteuriserede æggehvider
1 spsk. sukker
Kom vand, citronsaft, sukker, glukosesirup og vanillesukker i en gryde.
Kog det indtil det har en temperatur på 117 grader.
Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.
Hæld langsomt siruppen i æggehviderne imens der piskes hele tiden.
Pisk videre i ca. 10-15 minutter inddtil det er en fast tæt masse. (jeg brugte en håndmikser en røremaskine må jeg ønske mig ;-))
Derefter i en pose med massen og så ud på de fine bunde, lad dem stå et par timer eller ind i ovne 5-10 min så massen lige kan sætte sig.
så er de klar til at blive overtrukket med chokolade kvalimad
|
afkølet bunde men fyld som så lige skal stå et par timer inden chokoladen kommes på |
|
mine færdige flødeboller. håber sønnike gide hjælpe med at spise dem ;-)) |